Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Two men playing music in Kazerne Reigersbos.
Afbeelding van Jan de Ridder

1+1 gratis in Zuidoost

Jazz, films, tentoonstellingen en nog veel meer. Aan kunstenaars heb je in en om Zuidoost geen tekort en dat is te merken aan het culturele aanbod in dit stadsdeel. Ga op verkenning bij deze culturele hotspots, en neem in november een +1 gratis mee!

ZOJazz Lounge

Muziekliefhebbers opgelet, deze maand geniet je samen met je favoriete +1 van live jazzmuziek tijdens ZOJazz Lounge. The First Lady of Jazz, Graziëlla Hunsel Rivero, verzorgt een nationale en internationale line-up vol verrassende cross-over jazz thema’s. Bestel een hapje en een drankje en je avond is helemaal compleet!

  • ZOJazz Lounge | actie geldig op 24 november

Bijlmerbios

Afbeelding van Open Monumentendag

Deze iconische filmhuis toont al jaren arthouse, documentaires en korte films die een relatie hebben met Zuidoost. Net de recentelijke verhuizing naar het Zandkasteel krijg je deze maand een uitgelezen kans om de Bijlmerbios in haar nieuwe ‘huis’ te bezoeken. Tijd om je filmmaatje op te bellen en samen de zaterdagavonden van november vrij te houden.

Let op: de ingang is via het Douwe Egberts café.

  • Bijlmerbios | Op een selectie van het filmaanbod

Tussenlanding

Tijdens zijn verblijf in het voormalige asielzoekerscentrum Klompjan in Markelo, heeft Karen G. een maquette van het azc gebouwd. Van materialen die hij vond op het terrein maakte hij een miniatuur dat nu symbool staat voor een ingrijpende periode in het leven van alle Nederlanders die ooit asiel hebben aangevraagd. Neem plaats bij Imagine IC en woon het gesprek bij over gevoelens en ervaringen die naar boven komen bij het kijken naar de maquette.

  • Imagine IC | 20 november & vrijdag 24 november

OSCAM

Grijp je kans om tijdens je bezoek aan OSCAM een tweede kopje koffie of thee gratis te ontvangen. Met een wisselende tentoonstelling is geen enkel bezoek hetzelfde. Verwacht een aanbod van kunst, mode, design en vakmanschap waarbij de culturele diversiteit centraal staat.

  • OSCAM | hele maand november 

Meer inspiratie

Van Wereldmuseum Amsterdam tot het ARTIS-Groote Museum, deze maand bezoek je extra voordelig de meest bijzondere musea van onze stad. Verken de bekende musea in Oost met een 2e kaartje gratis en bezoek concerten in het Muziekgebouw aan 't IJ en Bimhuis. Er valt in november genoeg te beleven, dus mis het niet!