Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A couple visits OSCAM - Open Space Contemporary Art Museum.
Afbeelding van Jan de Ridder

1+1 gratis naar musea

Digitale kunst, beeldende kunst, graffiti en muziek. Je hoeft niet te kiezen, want deze maand krijg je het tweede kaartje helemaal gratis. Leer Julius Caesar écht kennen, duik de geschiedenis van Indonesië in, maak je eigen drummachine beats en ga vooral het hele lijstje hieronder af voor een cultureel gevuld agenda.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Meld je voordat je tickets koopt aan voor de actie, zodat je een code en een QR-code ontvangt. Alleen daarmee krijg je een gratis kaartje voor een van deze tentoonstellingen.

Foam

Bezoek de nieuwe tentoonstelling Artist and Activist van de iconische fotografe en activist Tina Modotti. Wees er als een van de eersten bij en bewonder haar portretten van beroemde kunstenaars zoals Diego Rivera, beelden van Mexicaanse arbeiders en rauwe modernistische foto’s van vrouwen, folklore en religieuze kunst. Bezoek ook gelijk de veelbesproken tentoonstelling Sleeping Beauty van Carlijn Jacobs, gericht op haar fascinatie voor transformatie en escapisme. Ga naar de website van Foam en kies 2 kaartjes. Vul dan onderin op dezelfde pagina de kortingscode in vóórdat je naar de volgende stap gaat. 

Wereldmuseum

Binnen de deuren van dit rijksmonument ga je de hele wereld over. Kom meer te weten over het Nederlandse kolonialisme bij de vaste en tijdelijke tentoonstellingen, bekijk de vrouwelijke iconen uit de Arabische muziek en cinema bij Diva’s en ontdek de verbinding tussen voorwerpen en maatschappelijke onderwerpen bij Things That Matter. Kaartjes kopen kun je online doen, maar let op: bij het boeken voeg je +1 toe onder ‘Ik heb een geldig ticket of kortingsbon’. Neem ook je QR-code mee bij je bezoek.

NEMO Science Museum

Het iconische groene gebouw aan het IJ biedt onderdak aan het grootste sciencemuseum van Nederland. Neem de kinderen mee en struin al spelend en ontdekkend door de 5 verdiepingen vol experimenten. Gebruik onderstaande link om je kaartjes te kopen, voer je code in en reserveer van tevoren een starttijd om gebruik te kunnen maken van de actie.

Rijksmuseum

Grijp dit weekend je kans om de indrukwekkende collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te bewonderen in het Rijksmuseum. Met onder meer werken van Monet, Yayoi Kusama, Picasso, Dalí, Mondriaan en nog veel meer. Vergeet bij je bestelling niet om een starttijd te kiezen en +1 te boeken onder ‘ander geldig toegangsbewijs’. Neem je unieke QR-code mee bij je bezoek om het tweede kaartje gratis te ontvangen.

OSCAM

Met een kopje koffie of thee de culturele diversiteit van de Bijlmer verkennen, dat kan bij het Open Space Contemporary Art Museum. De tentoonstelling What’s the 411 onderzoekt de rol van media in relatie tot het in beeld brengen van mensen van kleur. Wat voor verhalen worden er níet verteld en hoe vindt representatie en stereotypering plaats? Het museum is gratis toegankelijk voor iedereen, maar bij bestelling van een kopje koffie of thee krijg je een tweede gratis.

Stedelijk Museum

This will not end well
Afbeelding van Nan Goldin

Spraakmakende kunstenaar Nan Goldin deelt haar blik op het lief en leed van een mensenleven door haar camera bij This Will Not End Well. Wandel door 6 ruimtes met slideshows van honderden foto's, ondersteund door muziek en voice-overs. Breng ook een bezoekje aan de typografische werken van Kristyan Sarkis, de beeldende kunsten van Jonas Staal, en nog veel meer. Boek een ticket met tijdslot om de tentoonstelling van Nan Goldin te bezoeken. Let op bij het afrekenen: kies voor 2 tickets en voer je actiecode bij de volgende stap in om het tweede kaartje gratis te krijgen.

Stadsarchief

Vier de nacht bij de expo Wie danst is vrij - Clubcultuur in Amsterdam van 1980 tot nu, vol foto’s, verhalen, muziek, beeldende kunst, objecten en nog veel meer. Herinneringen uit onder meer de RoXY, IT, Mazzo, Club11 en Trouw worden gecombineerd met de verhalen achter hedendaagse clubs en organisaties zoals Paradiso, Club NYX, De School en Garage Noord. Toon je unieke QR-code bij de kassa en ontvang het tweede kaartje gratis. Let wel op, er is een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Moco Museum

Maak kennis met de iconen van moderne, hedendaagse en digitale kunst. In de collectie van het Moco Museum vind je kunst van Jean-Michel Basquiat, Banksy, Keith Haring, Jeff Koons, Yayoi Kusama, Andy Warhol, Studio Irma en nog veel meer. Ga naar de website en kies voor 2 kaartjes, vul de kortingscode onderaan in en kies je starttijd.

  • Moco Museum | €21,95 per ticket | koop kaartjes

H'ART Museum

Museo Archeologico Nazionale, Florence 
Afbeelding van Fernando Guerrini

Leer alles over het bewogen leven van Julius Caesar bij H’ART Museum. De tentoonstelling Ik kwam, ik zag en ging ten onder verkent het leven van Caesar vanaf zijn opkomst als gewone Romeinse burger tot bekende generaal, en uiteindelijk zijn beruchte ondergang en moord. Verdiep je verder in zijn verbond en affaire met Cleopatra, zijn nalatenschap en invloeden in de (moderne) media. Om gebruik te maken van de actie toon je je unieke QR-code bij de kassa (dus niet online) en kun je gratis met een +1 het museum verkennen.

Nieuwe Kerk

De Grote Indonesië Tentoonstelling toont de geschiedenis en culturele diversiteit van het land. Ruim 300 objecten en persoonlijke verhalen brengen het verleden heel dichtbij. Maar je ziet hier ook nieuwe verhalen en het huidige Indonesië, met al zijn beloftes en uitdagingen. Ga met je +1 naar de Nieuwe Kerk toe, toon je QR-code bij de kassa (dus niet online) en ontvang je tweede kaartje gratis.

STRAAT Museum

STRAAT graffiti street art Museum
Afbeelding van Mirte Vreemann

Meer dan 180 streetart- en graffitikunstwerken zie je in de tentoonstelling van STRAAT Museum. Bezoek Urban Activism, gemaakt door kunstenaars die hun artistieke carrière wijden aan het milieu, met als hoogtepunt de reusachtige flamingo van ‘artivist’ Dulk. Bestel online je tickets, kies bij het afrekenen voor 2 kaartjes en vul de kortingscode in.

Our House

Creëer nieuwe beats op drummachines of test je vaardigheden op het gebied van het mixen van tracks bij Our House. In dit museum draait het om elektronische muziek, clubs en festivals in een 270-graden 'floor-to-ceiling' installatie, compleet met lasers, vuurwerk, een bewegende vloer en meer. Toon je unieke QR-code bij de kassa (dus niet online) en ontvang je tweede kaartje gratis.

Meer inspiratie nodig?

Campaign image 1+1 gratis
Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.