Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Fysieke toegankelijkheid

Amsterdam is een gastvrije stad en de toegankelijkheid van openbare gebouwen, het openbaar vervoer en parkeermogelijkheden voor mensen met een handicap staan er hoog in het vaandel.

Reizen in Amsterdam

Er zijn in Amsterdam diverse diensten om het reizen in en naar de stad voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Een aantal taxibedrijven heeft speciale rolstoeltaxi’s en de NS biedt uitgebreide informatie en aanvullende voorzieningen voor minder valide reizigers. Ook op Schiphol zijn er diverse diensten en faciliteiten, waaronder luchthaven caddies en rolstoelen. Lees meer over de hulpverlening op het vliegveld. Er is een lift beschikbaar naar het perron en je kunt vooraf begeleiding bij het in- en uitstappen aanvragen bij de NS.

Toegankelijkheid toeristische attracties

De meeste musea en attracties zijn toegankelijk voor mensen die slechtziend zijn of een rolstoel gebruiken. Er zijn ook verschillende rondvaartboten die gebruik maken van een rolstoellift, zoals de Blue Boat Company. Als je de stad per fiets wilt beleven, kun je bij Star Bikes een fiets huren die speciaal ontworpen is voor mensen in een rolstoel.

Stadsgids met tips toegankelijk Amsterdam

Er is een speciale stadsgids voor Amsterdam en omgeving met tips voor toegankelijke restaurants en bezienswaardigheden en het gebruik van openbaar vervoer. Ook kun je de toegankelijkheid van gebouwen in Amsterdam op de website Toegankelijk Amsterdam bekijken. Deze website beoordeelt de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van allerlei openbare gebouwen.