Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Bezoek deze zomer openluchtvoorstelling SILO 8

Naar het strand, maar dan met een bijzondere twist. Spring de trein in en binnen een halfuur sta je op het strand in Almere, waar het enorme decor van openluchtvoorstelling SILO 8 je opwacht. De hele zomer lang pakt theatergezelschap Vis à Vis uit met een spectaculaire show.

In samenwerking met Vis à Vis

Groots en spectaculair

Vanaf Almere Poort loop je in zo’n 15 minuten naar het strand, waar theatergezelschap Vis à Vis hun jaarlijkse openluchtvoorstelling toont. Hoog opgestapelde zeecontainers en een hijskraan laten meteen weten: dit wordt spektakel. Vis à Vis staat erom bekend flink uit te pakken en dat geldt ook voor SILO 8, de voorstelling die de hele zomer te zien is op het Almeerderstrand. 

Vervolg op een groot succes

Afbeelding van Kimberley Vonk

14 jaar geleden speelde SILO 8 ook al, op hetzelfde strand in Almere. De voorstelling trok toen meer dan 50.000 bezoekers en werd door de pers bejubeld. De combinatie van humor, ontroering, verrassing en het (nog altijd) actuele thema van de ouderenzorg in crisis sloeg aan en zette mensen aan het denken. Een groot succes verdient een vervolg, vond Vis à Vis.  

Ouderenfabriek

Het verhaal: we zijn in het jaar 2060 en nemen een kijkje in een verzorgingstehuis. De opgestapelde zeecontainers verbeelden het tehuis, een fabriek eigenlijk, waar ouderen als vee gevoerd en verschoond worden. Aan de lopende band, met veel technische trucjes en foefjes waar niemand aan ontkomt. Zoals ook de ‘memory-delete’ machine. 

Memory-delete

Hoe belangrijk zijn herinneringen? Een ‘memory-delete’-machine wist de herinneringen van de ouderen, onder het motto ‘de afwezigheid van herinneringen betekent een toename van levensgeluk en dus een rustige, oude dag.’ Maar dat is – uiteraard – makkelijker gezegd dan gedaan. De bewoners van SILO 8 laten zich niet zomaar klein krijgen, en de herinneringen aan het (goede) leven blijken toch moeilijk uit te wissen. Gelukkig maar. 

Alles is mogelijk

Vis à Vis heeft met de eigen locatie op het Almeerderstrand genoeg ruimte om hun creativiteit en fantasie de vrije loop te laten. Hierdoor is elke voorstelling een spektakel en lijkt het net alsof je in een film bent beland. SILO 8 staat bol van de ontploffingen, omvallende zeecontainers en nog veel meer. Laat je verassen – en benut je treinreis terug naar huis om alles uitgebreid na te bespreken.