Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
De Dijk concert at Caprera Outdoor Theatre in Bloemendaal
Afbeelding van Peter van Heun

De stad uit

Verlaat Amsterdam en kijk wat de regio te bieden heeft. 5 tips, variërend van concerten in de buitenlucht tot aan zomerse tentoonstellingen.

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline

Pop-up restaurant Zomerlicht op Pampus

Stap op de boot en laat je meevaren naar Forteiland Pampus voor een onvergetelijke zomerse avond. Pop-up restaurant Zomerlicht nodigt je uit voor een culinaire, zomerse picknick én diner gemaakt van lokale en seizoensgebonden producten. Blijf een nachtje slapen óf vaar mee terug onder de sterrenhemel.

t/m 26 augustus | Forteiland Pampus | Zomerlicht

Keyserklim - bekijk de Beemster vanaf grote hoogte

Het werelderfgoed van de Beemster, met zijn strakke, geometrische verkavelingspatronen, is eigenlijk net een kunstwerk. De moeite waard om dat eens grondig te bewonderen. Het beste uitzicht heb je vanaf de historische klimtoren van de zeventiende-eeuwse Keyserkerk.

t/m 17 september | Middenbeemster | Visit Beemster

Intieme concerten van grote artiesten

De Dijk concert at Caprera Outdoor Theatre in Bloemendaal
Afbeelding van Peter van Heun

In openluchttheater Caprera, dat dit jaar 75 jaar bestaat, is deze zomer een muziekprogramma gepland waar werkelijk iedereen iets van z’n gading vindt: er is klassiek en jazz en pop en wereldmuziek. Ga bijvoorbeeld naar Floor Jansen, Typhoon of Froukje, die je door de intieme setting – omringd door bomen en duinen – van heel dichtbij meemaakt.

t/m 23 september | Bloemendaal | Caprera

POPPY's mysterie van Vis à Vis

Wegvliegende huizen, een achtervolgingsscène op een draaiende schijf: het decor van Vis à Vis’ nieuwste stuk Poppy betovert opnieuw. De roadtripcomedy vertelt het verhaal van Poppy, een jonge heldin die op zoek is naar de laatste woudreus: de grootste en oudste boom ter wereld. Het theaterspektakel is in de buitenlucht en na de voorstelling wacht een kampvuur je op.

t/m 24 september | Almere | Vis à Vis

Stoep onder de loep

Afbeelding van Zaans Museum

Schijfkamille, kleine varkenskers, de paardenbloem: we krabben ze doorgaans uit de straatvoegen, maar eigenlijk zijn deze stoepplantjes hartstikke waardevol. Het Zaans Museum brengt de schoonheid van deze bescheiden flora, die een grote rol speelt in het verkoelen van onze steden, in beeld met een fotocollectie.

t/m 26 september | Zaandam | Zaans Museum

Pauline Arkesteijn
Eindredacteur. Staat vaak spontaan bij een concert, of bij een ander cultureel uitje.
Volg Pauline