Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

De echte Amsterdammer - Kinderburgemeester Angel

In deze rubriek geven wij de bewoners van Amsterdam het woord. Van jong tot oud en van de geboren Jordanees tot aan de ‘import-Amsterdammer’. Ze delen maar al te graag hun favoriete plekken in de stad en vertellen wanneer zij het meest trots waren om een echte Amsterdammer te zijn.

Ik wil graag meer bomen en planten in de stad krijgen, want groen in Amsterdam is belangrijk!

Over Angel

Echte Amsterdammers zijn er van jong tot oud, en misschien is de jongste ‘echte Amsterdammer’ wel de kinderburgermeester van 2021: Angel. Angel is 12 jaar oud en woont sinds 5 juli 2018 in Amsterdam. “Ik woonde eerste in Jakarta, maar ik ben samen met mijn moeder naar Nederland gekomen. Mijn vader woonde al in Nederland en we wilden hier graag met z’n allen wonen.” Angel woont samen met haar ouders in een appartement bij Gaasperplas en ze vindt dit een erg leuke plek om op te groeien. “Het is heel leuk om in Amsterdam op te groeien en dan vooral op de plek waar ik woon. In Zuidoost is er heel veel groen en veel plaats voor kinderen om te spelen. Het is alleen wel jammer dat het hier altijd zo druk is. Vooral in het centrum!”

Angel zit op de Nellestein school. “Het leukste aan mijn school is de talentendag. Dit is een soort naschoolse activiteit die op woensdag voor school wordt georganiseerd.” Maar dit is niet de enige naschoolse activiteit die Angel leuk vindt, want sinds deze maand is ze uitgeroepen tot kinderburgermeester van Amsterdam. “Voor je kinderburgermeester kan worden moet je eerst gekozen worden voor de kinderraad. Als je hier in zit kan je meedoen aan de verkiezingen. Ik heb daar een filmpje voor opgestuurd over waarom ik kinderburgermeester wil worden en wat ik voor de kinderen in Amsterdam wil doen.” En Angel heeft al heel wat plannen liggen. “Ik wil graag meer bomen en planten in de stad krijgen, want groen is belangrijk! Ook wil ik graag een snelheidsmeter neerzetten in woonwijken zodat auto’s en e-bikes minder hard rijden.”

Mooie herinnering aan de stad

“Ik heb toen ik in Amsterdam kwam wonen heel veel dingen voor het eerst gedaan. Toen ik hier net was hebben we een boottocht gemaakt langs alle lichtjes en kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Daarna heb ik geschaatst op het Museumplein, dichtbij het Rijksmuseum. Maar het leukste was toen ik voor de eerste keer een sneeuwpop kon maken met mijn vader en we met de slee van de hellingen af gingen. Sneeuw kennen we niet in Indonesië. Ik vind het wel lekker in de kou!”

FAVORIETEN VAN ANGEL

Favoriete activiteit?

“Ik ga het liefst shoppen omdat er zoveel leuke winkels zijn in de stad.”

Favoriete museum?

“Ik vind het Nemo museum heel leuk, omdat ik heel veel van experimenteren houd. Daar is Nemo de perfecte plek voor.”

Favoriete Amsterdammer?

“Femke Halsema. Zij is heel lief!”

Favoriete park?

“Het Gaasperpark, omdat het hier heel groen is en daar hou ik van. In de zomer zwem ik hier altijd bij een meertje. In het Gaasperpark heb ik ook mijn favoriete geheime plek, namelijk mijn eigen boomhut.”

Favoriete restaurant?

“Aneka Rasa Restaurant. Het eten smaakt daar echt precies zoals het eten in Indonesië.”

Favoriete seizoen in de stad?

“De winter. Dit seizoen vind ik heel mooi passend bij Amsterdam.”

Ben jij ook een trotse Amsterdammer en wil je graag je verhaal en favoriete plekken delen? Neem dan contact met ons op via redactie@iamsterdam.com.