Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen Zuidoost

Coming soon!

Duurzaam winkelen Zuidoost kaart

Yemayá’s Vegan Corner

Afbeelding van Naima Kiss

Eerste vegan restaurant van Zuidoost

Bij Yemayá eet je heerlijke plantaardige pita’s, soepen, burgers en pizza’s met een Surinaams tintje. Yemayá wil op een laagdrempelige manier buurtbewoners van Reigersbos, en de rest van Zuidoost, laten kennismaken met duurzame vegan gerechten. Ga gezellig binnen eten of neem het lekkers mee.

Yemayá’s Vegan Corner | Reigersbos 3A

Restaurant Elixer

Circulair en lokaal restaurant in de Bijlmer

In een groene oase midden tussen de Bijlmerflats ligt restaurant Elixer. Het interieur is gemaakt van hergebruikte materialen en meubels, de ingrediënten komen deels uit de eigen Voorbeeldige Voedseltuin en een deel van de winst wordt gebruikt voor duurzaam ondernemen en culturele buurtprojecten. Behalve heerlijk lunchen, borrelen en dineren kun je bij Elixer ook deelnemen aan kooksessies en een ruilmarkt en je kunt meehelpen in de tuin.

Restaurant Elixer | Egeldonk 50

Kringloop Centrum Zuidoost

Geeft gebruikte artikelen een tweede leven

Ga lekker struinen in de loods van Kringloop Centrum Zuidoost. Dagelijks komen er nieuwe, tweedehands spullen binnen zoals kleding, meubels, bouwmaterialen, fietsen, elektronica en meer. Mocht je schone en werkende spullen hebben die toe zijn aan een tweede leven, dan zijn deze erg welkom. Je kunt voor de deur gratis parkeren.

Kringloop Centrum Zuidoost | Schepenbergweg 26

De Proefzaak 

Traditioneel Amsterdams kloosterbier

In 2015 vestigde zich een christelijke leefgemeenschap in een flat in de Bijlmer genaamd Kleiburg. Volgens kloostertraditie werd daarbij een brouwerij opgericht. Het bier kun je proeven in de Proefzaak, gevestigd in een fraai ingerichte groene loods. Bij je Kleiburg biertje eet je lekkere broodjes voor lunch, snacks bij de borrel of een heerlijk diner. Een deel van de winst wordt besteed aan maatschappelijke activiteiten van het klooster.

De Proefzaak | Hullenbergweg 6

Heesterveld

Creative community

Ooit was deze flat in de oorspronkelijke Bijlmer een no-go area. Inmiddels is het een bruisende broedplaats van creatieve bewoners van de Heesterveld buurt. Acteurs, kunstschilders, filmmakers, muzikanten en meer kunstenaars werken hier aan eigen projecten en gezamenlijk aan de leefomgeving. Bij het gezellige Oma Ietje eet je huisgemaakte taarten, ontbijt, lunch en op donderdag en vrijdag een daghap.

Heesterveld | Heesterveld 77