Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen Weesp

Coming soon

Duurzaam winkelen Weesp kaart

Pluk me!

Pluktuin met duurzaam geteelde bloemen

Bij deze pluktuin kweken ze bloemen op een duurzame manier: met natuurcompost, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en met biologisch geteelde planten, bloembollen, zaden en dahliaknollen. In de zonnige maanden (meestal van begin juli tot eind oktober) kun je de bloeiende bloemen komen plukken voor thuis. In de naastgelegen theeschuur van Marie serveren ze high tea en ander lekkers.

Pluk me! | Nigtevechtsepad 2, Weesp

Gosling Coffee

Afbeelding van Tom Feenstra Fotomatic

Koffie met impact

Doordat Gosling direct met de koffieboer werkt, blijft er veel meer geld over dat bij de boerenfamilies terecht komt. Het merk heeft als doel de koffieboeren een leefbaar inkomen te verschaffen, toekomstperspectief te bieden d.m.v. projecten in de communities en de teelt te verduurzamen. Hoe meer lekkere Gosling koffie we drinken, hoe meer impact kan worden gemaakt bij de boerenfamilies in Oeganda, Ethiopië, Rwanda, Colombia en Peru. Bel voor een persoonlijke rondleiding en een kop koffie.

Gosling Coffee | Nijverheidslaan 11, Weesp

Zorgboerderij Hoogerlust

Een sociale boerderijwinkel

In deze boerderijwinkel vind je heerlijk verse producten van de zorgboerderij en collega-boeren, -tuinders en -kwekers. Je winkelt er vers vlees, fruit en soep en langer houdbare producten als jam, honing en olie. In het najaar hebben ze ook hout voor de open haard. Op de zorgboerderij werken talenten met een zorgindicatie die zichzelf met dit werk en begeleiding kunnen ontplooien. Hoogerlust gaat veranderen van naam naar De Bleije Boerderij. Je vindt binnenkort alle info op debleijeboerderij.nl.

Zorgboerderij Hogerlust | Weesperbinnenweg 7-9, Muiden

De Kringloper

Een knusse kringloopwinkel

In 2015 vestigde zich een christelijke leefgemeenschap in een flat in de Bijlmer genaamd Kleiburg. Volgens kloostertraditie werd daarbij een brouwerij opgericht. Het bier kun je proeven in de Proefzaak, gevestigd in een fraai ingerichte groene loods. Bij je Kleiburg biertje eet je lekkere broodjes voor lunch, snacks bij de borrel of een heerlijk diner. Een deel van de winst wordt besteed aan maatschappelijke activiteiten van het klooster.

De Kringloper | Nieuwstad 12A, Weesp

De Groene Griffioen

Op bezoek bij een biologische melkveehouderij

De Groene Griffioen is een biologische melkveehouderij met een kaasmakerij, boerderijwinkel en boerderijbeleving. Je kunt een kijkje nemen in de stallen, bij de kalfjes en een kaasworkshop volgen. Kom je op bezoek neem dan vooral een boodschappenmand mee. In de winkel verkopen ze producten van de boerderij en andere lokale producten.

De Groene Griffioen | Lange Muiderweg 18A, Weesp