Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen Noord

Coming soon!

Duurzaam winkelen Noord kaart

Roetz Bikes

Circulaire fietsen uit een inclusieve werkplaats

Bij Roetz geloven ze in tweede kansen. Zo maken ze van afgedankte fietsframes weer nieuwe, moderne (elektrische) fietsen. Roetz streeft ernaar om 100% circulaire fietsen te maken. In de Fair Factory krijgen mensen die buiten de werkmaatschappij vallen, ook een nieuwe kans. Ze krijgen een opleiding tot ervaren fietsenmaker met goede vooruitzichten op een vaste baan.

Roetz Bikes | Schaafstraat 17

Modestraat

Artistieke broedplaats en buurtontmoetingsplek

Bij Modestraat vinden meerdere creatieven onderdak. Bakkie Noord serveert betaalbare koffie en lunch. Bij Wisselboetiek kun je kleding komen ruilen. Diverse kunstenaars en sociale ondernemers hebben een werkplek bij Modestraat. Ook vinden er uiteenlopende kunstprojecten plaats; in de agenda vind je welke exposities, workshops, live muziek of diners door buurtkoks er plaatsvinden.

Modestraat | Buikslotermeerplein 15

De VerbroederIJ

De VerbroederIJ
Afbeelding van De VerbroederIJ

Een gezellig strandpaviljoen gerealiseerd door buurtbewoners

De VerbroederIJ is een stadsstrand met paviljoen, buurtmoestuin en plek waar mensen uit de buurt kunnen samenkomen. Het is een initiatief dat samen met de bewoners van de buurt is bedacht en tot realisatie gebracht. Kom lunchen of dineren, mee tuinieren, aanschuiven bij de buurtmaaltijd of genieten bij de kachel of op het terras.

De VerbroederIJ | Johan van Hasseltweg 21

Colourful Goodies

De eerste winkel in Europa met poppen in alle kleuren

Ieder kind zou een pop moeten hebben waarin zij of hij zich herkent. Bij Colourful Goodies verkopen ze poppen in alle kleuren en met uiteeinlopende haarstijlen, hoofddoeken, vitiligo, albinisme of het syndroom van Down. Het is een winkel waar wordt uitgedragen dat diversiteit prachtig is.

Colourful Goodies | Van der Pekstraat 75H

Café De Ceuvel

Afbeelding van Arne Elgersma

Veganistisch eetcafé op een duurzame broedplaats

Café De Ceuvel is er voor lunch, diner en borrel. Op het menu staan inspirerende plantaardige gerechten met ingrediënten van duurzame komaf. Het café is gevestigd op een uniek stedelijk experiment waar stadsontwikkeling, duurzame en sociale ondernemers en creatieven de ruimte krijgen om te werken aan duurzame verandering.

De Ceuvel | Korte Papaverweg 4

Rookie de Recyclekid

Preloved kinderkleding kopen en inbrengen

Rookie de Recyclekid houdt van samenwerken aan een duurzamere toekomst. In deze winkel kun je tweedehands kinderkleding van mooie merken en goede kwaliteit vinden. Het is ook mogelijk om kleding, schoenen en boeken in te brengen in ruil voor een deel van de verkoopprijs. Daarnaast verkoopt Rookie kleurrijke cadeaus, kinderboeken en unieke items.

Rookie de Recyclekid | Van der Pekstraat 101 and Purmerplein 20A

De Woensdagwinkel

Tweedehands kleding voor iedereen

Volwassenen en kinderen kunnen op woensdag langs De Woensdagwinkel. Hier verkopen ze toffe vintage en preloved kleding van mooie merken voor een betaalbare prijs. Van elk verkocht item gaat €1 naar een goed doel. 

De Woensdagwinkel | Schaafstraat 21

NoordOogst + Pof

Een stadslandbouwproject en een bijzonder restaurant

NoordOogst is een verbindend project voor landbouw, horeca, duurzaam ondernemen, marktjes en een natuurspeeltuin. Buurtbewoners, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken hier aan de teelt van de moestuinen. Je kunt komen kijken, deelnemen of een workshop volgen. Een van de ondernemers bij NoordOogst is Pof. Bij dit restaurant voor koffie, lunch, borrel en diner staat poffen centraal. Het menu is in de basis vegetarisch maar er staan ook veganistische en niet-industriële vleesgerechten op de kaart.

NoordOogst + Pof | Meteorenweg 272-280

Zorgboerderij Ons Verlangen

Een zorgboerderij met Boerderijautomaat

Vlak onder de rook van Amsterdam in het veenweidegebied ligt Zorgboerderij Ons Verlangen. Op dit biologisch melkveebedrijf met melkkoeien, paarden, kippen, geiten, konijnen en varkens verlenen ze zorg aan ongeveer 60 hulpboeren. Dit zijn mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of een afstand tot de arbeidsmarkt. De zuivel, eerlijke vleesproducten, zelfgemaakte jam, uien en aardappelen die van de boerderij komen, kun je kopen in de Boerderijautomaat op Liergouw 68.

Kringloop De Lokatie

Milieubewust en betaalbaar winkelen

Snuffel de leukste spullen bij elkaar bij kringloopbedrijf De Lokatie. Het recyclingbedrijf heeft in Noord twee winkels. Alles wat je maar kunt bedenken is er overzichtelijk uitgestald: van kleding, kunst en servies tot meubels. De Lokatie is een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen hier aan de slag met bijvoorbeeld laden, lossen en sorteren, maar leren ook repareren, etaleren en verkopen.

De Lokatie | Distelweg 85 and Buikslotermeerplein 6