Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen Nieuw-West

test

Duurzaam winkelen Nieuw-West kaart

De 7 Deugden

24H Nieuw-West - Molen van Sloten, Brouwerij De 7 Deugden
Afbeelding van Amie Galbraith

Heerlijke sociale bieren

Bij deze Amsterdamse brouwerij kun je langskomen voor een rondleiding, proeverij, workshop of de bieren kopen in de winkel. De 7 Deugden bier wordt gebrouwen door mensen voor wie een baan ergens anders op dit moment niet vanzelfsprekend is. Wil je langskomen, meld je dan aan via de website.

De 7 Deugden | Akersluis 8D

De Akermolen

Afbeelding van De Akermolen

Gezellig theehuis gelegen in het groen

Langs een landelijk fietspad in De Aker staat een voormalige molen zonder wieken met daarin een speciaal theehuis. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking met plezier in de keuken of bediening. Strijk neer voor koffie met taart, hele goede tosti’s, high tea, lekkere lunch of aangeklede borrel.

De Akermolen | Zwarte Pad 30

Hotel Buiten

Hotel Buiten cafe and restaurant terrace by Sloterplas
Afbeelding van Amie Galbraith

Een gezellig strandpaviljoen gerealiseerd door buurtbewoners

Opgericht door buurtbewoners en ondernemers die een vergeten stukje stadsnatuur nieuw leven in wilden blazen. Hotel Buiten is (nog) geen hotel maar wel een gezellig restaurant aan de Sloterplas, waar de keuken werkt met producten uit de buurt en in het seizoen. Geniet van het uitzicht over de plas en het park onder het genot van Amsterdamse kruidenthee, vers gebrande koffie of local craft beer.

Hotel Buiten Th.J. Lammerslaan 3

Fruittuin van West

Family and kids picking fruit at Fruittuin van West
Afbeelding van Amie Galbraith

Biologische zelfplukboomgaard, winkel en tuincafé

Fruittuin van West is een stadsboerderij waar je, gedurende alle seizoenen, van het buitenleven kunt genieten. In de boomgaard kun je zelf appels plukken of aardappels rooien en in de winkel koop je biologisch of biologisch-dynamische groenten, fruit en meer. In het café kun je genieten van slow coffee, appeltaart van Nederlandse appels, biologische lunch of een borrel.

Fruittuin van West | Tom Schreursweg 48

De Mooiste Markt

Afbeelding van Daphne Lucker for Het Parool

Winkel met bio brood en bloemen én koffiecorner

Bij deze gezellige winkel koop je biologisch brood, duurzame bloemen en handgemaakte cadeaus. De Mooiste Markt is een werk- en leerplek voor talenten die met een steuntje in de rug terug op de arbeidsmarkt komen. In de koffiecorner serveren ze lekkere tosti’s, broodjes en goede koffie.

De Mooiste Markt | Radarweg 476

De Natuurkamer

Afbeelding van Koos Marinus

Creatief en leerzaam in de natuur

De Natuurkamer is een initiatief voor en door bewoners van Sloterpark. Met activiteiten, workshops en een knusse horecaplek worden buurtbewoners met elkaar verbonden. Ook biedt de Natuurkamer een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Meld je aan voor een van de workshops voor jong en oud, meewerkdagen of samen koken met ingrediënten uit de moestuin.

De Natuurkamer | President Allendelaan 4