Ik ben gek op oranje!

In de hele stad is het één groot feest. Van feestjes en muziek op straat, tot vrijmarkten waar ouders en kinderen spullen verkopen en spelletjes spelen. Toch een kleine disclaimer: als je een claustrofobische hond bent of niet van de kleur oranje houdt, dan kun je beter deze dag binnen blijven of het in de omgeving van Amsterdam opzoeken. Het is namelijk niet aan te raden om je te laten onderdompelen in het feestgedruis door de drukte. Daarom neemt mijn baasje mij mee in een tas, en word ik comfortabel rondgedragen. Ik voel me zelf een koningin!

Laat het feest maar beginnen

We vieren het feest bij vrienden die op de Prinsengracht wonen. Ik heb een koninklijke plek op de veranda met een ongelooflijk uitzicht op de menigte. Oké jongens, ik ben klaar voor het grote feest.

Dit is precies waar ik het over had... Hallo daar! Ja jullie, ik houd van jullie kledingstijl. Geweldig hoe ze zich zo mooi aankleden voor de verjaardag van de koning. 

Of juist helemaal niet... Langzaamaan wordt het steeds gezelliger. Ik krijg allemaal knuffels van volstrekt vreemden, er is zoveel geflirt!

Een klein oranje bloemetje op mijn hoofd

Zodra ik een oranje bloemetje op mijn hoofd heb gezet, is er geen houden meer aan. Iedereen lacht en flirt met me, het lijkt wel mijn verjaardag.

Letterlijk iedereen is dol op mij. Ze willen mij allemaal aanraken, proberen me te kussen en willen met mij op de foto. Sommigen barsten zelfs in tranen uit als ze me zien. Het is heel raar om te zien.

Wat is er allemaal aan de hand? Mis ik soms iets? Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo veel aandacht gekregen van mensen. Waarom is iedereen zo emotioneel? Ik geloof niet dat het alleen aan het bloemetje op mijn hoofd ligt.

Lid van de koninklijke familie

Wacht eens even... Zou het soms kunnen dat mensen mij verwarren met iemand anders? Ze denken vast dat ik lid ben van de koninklijke familie. Ze denken dat ik de koninklijke hond bent! Als dat zo is, dan ga ik in ieder geval niemand overtuigen dat ik het niet ben. Ik houd ervan hoe iedereen mij nu behandeld.

Eenmaal thuis kreeg ik een berichtje van mijn goede vriendin Binkie. Zij is een ontzettend populaire influencer en ik weet toevallig dat zijn connecties heeft met de koninklijke familie. Natuurlijk moet zij weer opscheppen dat ze op de foto staat met Willem-Alexander en Máxima, typisch.

Maar weet je wat? Ik ga de uitdaging aan. Let maar op koning Willem-Alexander en koningin Máxima, volgend jaar sta ík met jullie op de foto!