Op zaterdag 26 oktober staat Amsterdam-Oost extra in de spotlight. We maakten een bomvol programma met ruim 50 evenementen. Keuzestress? We vroegen een paar local heroes welke hotspots je niet mag overslaan. Dit zijn de tips van cellist Janice Wong voor 24H Oost!

Janice, bevalt het leven in Oost?

Ja, ik ben echt een ‘Eastside-girl’! In 2010 verhuisde ik vanuit Melbourne naar Amsterdam-Oost. Ik heb ook even in de Pijp en Centrum gewoond, maar hier is het ruimer en kleurrijker – vooral in de Indische Buurt, dat is echt een mengelmoes waarin werelden samenkomen.

Wat zijn je lokale lievelingsspots?

Toen ik twee jaar terug begon met muziek studeren en als assistent-geluidstechnicus werkte, werd de Q-Factory mijn tweede thuis. Het is een inspirerende repetitieruimte waar je omringd bent door allemaal muzikanten en creatievelingen. Ik kom er nog bijna dagelijks.

Wat kunnen we verwachten van je meditatieve cello-concert op 24H Oost?

Het is een ‘cello-journey’ van dertig minuten – een voorproefje van de één uur durende concerten die ik doorgaans geef. Mensen kunnen voelen hoe het is om volledig te ontspannen en je over te geven aan de cello-trillingen. Luisteraars komen vaak in een staat tussen dromen en werkelijkheid; je bent wakker en hoort de muziek, maar je lichaam ‘slaapt’. Soms vallen mensen ook echt in slaap, maar die ‘tussenstaat’ is een prachtige plek waarbij er binnenin je van alles gebeurt.

Ben je weleens in slaap gevallen op je eigen meditatie-album?

Tijdens het produceren ervan heb ik het een keer opgezet om te testen. Normaal luister ik erg kritisch naar mijn werk, maar verbazingwekkend bracht het me heel snel tot rust. Ik heb er toen een powernap op gedaan.

Indrukwekkend! Waar moeten we nog meer heen op 24H Oost?

CBK Amsterdam zit nu in het oude CoolCat-winkelpand in Oostpoort. Het is een heel coole, ‘edgy’ ruimte en in de pashokjes kun je naar kunst-peepshows kijken. En In bed met… bij de Q-Factory, wat ook een hotel is. Een van de zalen wordt getransformeerd tot ‘slaapkamer’ waarin je in pyjama naar concerten kunt luisteren.

Bekijk hier het hele programma van 24H Oost op zaterdag 26 oktober.

Lees ook de tips van bewoner Maxim van Wijk, van Mitchell Esajas (The Black Archives) en van Nels van Malsen (de 'koningin van IJburg')