Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Amsterdamse cadeaus voor Vaderdag

Zondag 18 juni is het Vaderdag: dé dag om jouw vader(figuur), ouder(s) of favoriete persoon in het zonnetje te zetten. En hoe doe je dat beter dan met een echt Amsterdams cadeau?

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Sokken Joetjes.Amsterdam

Foto's I amsterdam Store
Afbeelding van Bryony Rijks

Voor een joet zit je goed. Deze nostalgische uitspraak van de Amsterdamse marktkoopman was dé inspiratie voor de Joetjes.Amsterdam sokken, want voor slecht een tientje heb jij al het perfecte Vaderdagcadeau. Naast dat ze iedere outfit net iets leuker maken, zitten ze ook lekker. Echt lekker.

Joetjes.Amsterdam Originals | €10,95

Johan Cruijff Arena Poster van Wijck

De Johan Cruijff Arena Poster van Wijck is een ware must have in het interieur van Ajax-liefhebbers. Met deze handgetekende poster aan de muur is de club altijd dichtbij.

Wijck Johan Cruijff Arena Poster | €21,95

I amsterdam blik stroopwafels

2 knapperige roomboter wafels met daartussen zachte, vloeibare stroop. Is er iets lekkerder dan een stroopwafel? Precies. Met dit stroopwafelblik verwen je alle zoetekauwen. Zijn ze op? Dan heb je een prachtig nieuw koekblik in huis.

Waterfles Amsterdammertje

Wist jij dat er in Amsterdam in 1984 zo’n 100.000 Amsterdammertjes stonden? Inmiddels moet je iets beter je best doen om er eentje te spotten. Gelukkig hebben Amsterdam Plastic Smart City en Amsterdam Merchandising daar een oplossing voor gevonden: een herbruikbare waterfles in de vorm van een Amsterdammertje.

Amsterdam Ansichtkaart

Een kaartje zegt meer dan 1000 woorden. Vertel waarom jouw vader(figuur) of favoriete persoon zo leuk, grappig en speciaal is. En om extra punten te scoren, kun je dat het best doen op een kaart met de 3 andreaskruisen. Een kleinigheidje, maar het gaat tenslotte om het gebaar, toch?

Amsterdam Ansichtkaart | €2,50

I amsterdam Flighttag

Rood, zwart, blauw, mintgroen, lichtblauw, grijs: door de eeuwen heen gebruikten Amsterdamse kunstschilders deze kleuren om de stad vorm te geven. Deze sleutelhanger helpt je herinneren aan Amsterdam. Zo heb je ook op reis de stad bij je.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.