Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Amsterdamse cadeaus voor designliefhebbers

In onze I amsterdam Store vind je de leukste producten, gemaakt door echte Amsterdammers.

Delfts Blond Pannenkoekenbord

Wie Nederland zegt, zegt pannenkoeken. We kennen allemaal het gedoe als je thuis pannenkoeken bakt en er vervolgens achter komt dat ze helemaal niet op het bord passen. Dat probleem los je op met dit bord van Blond. Met een diameter van 31 centimeter passen zelfs de grootste pannenkoeken op dit bord. Het enige wat je nog hoeft te doen is de pannenkoeken te bakken.

Delfts Blond pannenkoekenbord 

Slipper Mand "Flipflop" Small – Greens

In de zomer liep je er nog heerlijk mee over de promenade en in de winter leg je er je post in: je slippers natuurlijk! Deze mand van Pols Potten is gemaakt van aangespoelde slippers aan de Oost-Afrikaanse kust. Hierdoor ontstaan kleurrijke en unieke manden die niet alleen de lokale economie van Senegal stimuleren, maar ook afval een nieuw leven geven!

Slipper man “Flipflop” small – Greens

Van Gogh Zeegezicht Op Canvas

Wie wil er nou geen Van Gogh aan de muur hebben? Het schilderij Zeegezicht van Van Gogh is verkrijgbaar op canvas. Het canvas doek is 29 x 37 cm (hxb) en bedrukt met inkt waarvan de kleurechtheid tot 100 jaar is gegarandeerd. Vanuit Arles trok Vincent met twee schilderdoeken naar de Middellandse Zee. Hier schilderde hij dit schilderij direct aan zee, getuige de zandkorrels die in de verf zijn gevonden (van het echte schilderij dan). En nu kun je er zelf voor een prikkie minimaal 100 jaar naar kijken!

Van Gogh Zeegezicht op canvas 

Kaarsenhouder Rail Rustlook

De industriële look is helemaal terug van weggeweest, en dat komt goed uit want designer Tom Feenstra heeft een metalen kandelaar gemaakt. Voor dit ontwerp liet hij zich inspireren door treinrails en om de kandelaar eenzelfde uitstraling te geven heeft hij hem afgewerkt met een roest-look. De kandelaar is geschikt voor een waxinelichtje en geeft in één klap een industriële look aan je kamer.

Kaarsenhouder Rail Rustlook

Boek Pinned Up 25 jaar Marcel Wanders

Nu we het toch over design hebben; Marcel Wanders is al 25 jaar een van Nederlands bekendste ontwerpers. Ter ere van dit jubileum is dit boek uitgebracht. Hierin staat een overzicht van alle designprojecten van Wanders, geeft hij inzicht wat hem motiveerde en hoe sommige van zijn designs zijn geproduceerd. Als je van design houdt, dan is dit een must have voor in je boekenkast.

Pinnend Up: 25 jaar Marcel Wanders