Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Amsterdamse cadeaus voor boekenliefhebbers

Soms heb je niets anders nodig dan een goed boek. En je kunt bevriende boekenliefhebbers geen beter cadeau geven dan een nieuwe papieren beste vriend.

De Amsterdamse grachten in 300 foto's

In het luxe fotoboek The Amsterdam Canals zie je de bekende Amsterdamse grachten door de lens van de fotograaf Cris Toala Olivares. Vanuit verschillende hoeken en invalshoeken heeft hij de karakteristieke plekken van de stad in beeld gebracht. De prachtige historische grachtenpanden, de karakteristieke gevels, het alledaagse leven, de toeristen, alles is vanuit de lucht, vanaf de straat en vanaf het water in afgebeeld in dit mooie luxe boek.

The Amsterdam Canals | €62,95

Een interactief kinderboek

Hotel Kids Only daagt kinderen uit om alleen, of samen met ouders en/of broertjes en zusjes, de lege uurtjes aan tafel of in de hotelkamer, vliegtuig of auto te vullen met lezen, puzzelen, knutselen, spelletjes doen, raadsels oplossen. Een leuk boek om Amsterdam op een speelse manier te leren kennen. Aan tafel: samen raadsels oplossen, Engelse woorden leren, servetten vouwen, kleuren en tekenen. In het hotel: het Amsterdamse grachtenduivenbord spelen, apenkooi in de hotelkamer, de Nachtwacht inkleuren, breinbrekers, raadsels en liedjes. Buiten: wat zie je in de stad? Wie kom je tegen in de rij? Dicky de duif is de gids: op elke bladzijde zien we hem. Hij geeft uitleg bij alle opdrachten en activiteiten!

Hotel Kids Only | €12,50 

Op een boek staan

De Dutch Design Chair is bekend van festivals en concerten. Deze opvouwbare, kartonnen kruk werd door ontwerper Tim Várdy geïntroduceerd tijdens het North Sea Jazz festival in Den Haag. De opvouwbare krukjes zijn weliswaar gemaakt van karton met een licht gewicht, maar ze kunnen door de speciale constructie tot wel 200 kg aan gewicht dragen. Inmiddels zijn de krukjes wereldwijd bekend en niet meer weg te denken bij festivals en concerten.

Dutch Design Chair boekenprint | €19,95

Word een meesterschilder

Tekeningen van Jan Rothuizen zijn inmiddels door heel Nederland én daarbuiten te zien. Het zijn plattegronden van wat er te zien is, maar ook brengen ze in beeld hoe je de plek kunt ervaren, ook als je er zelf nog nooit bent geweest. Toen Jan in opdracht van het Rijksmuseum het museum tekende, kreeg hij het idee een kleurboek te maken, maar dan wel in Rothuizen-stijl. Dus mét geweldige details, informatie over de collectie en originele opdrachten. Voor iedere teken- en kunstliefhebber!

Kleur je Rijks | €14,99

Zet je boeken in het zicht

Een strak maar speels wandobject. Door Frederik Roijé ontworpen als boekenrek maar in praktijk veel breder gebruikt voor boeken, souvenirs en andere siervoorwerpen en  in de woonkamer, keuken of op kantoor. Met dit wandrek maak je van boeken en souvenirs echte eyecatchers.

Storylines boekenrek | €199,-