Francesco Robustelli en Benjamin de Boer ontmoetten elkaar vorig jaar in de trein. Filosoferend over het belang van creativiteit in muziek en de mogelijkheden van interdisciplinaire cross-over herkenden ze bij elkaar een gelijksoortige mindset en drive. Namelijk dat het grijze vlak tussen de verschillende muzikale genres een waanzinnig interessante en inspirerende plek is, waar ze beiden meer vanaf wilden weten. Ze besloten aan het eind van de rit samen te gaan werken als 'Mind at Large'.

‘Walking The Threshold Between Harmony and Chaos’ is een mini-opera voor contrabas, live elektronica en zang. Met deze opera werpen de artiesten een nieuw licht op de huidige crisis door deze in de context te plaatsen van de nooit ophoudende pendulum shift tussen harmonie en chaos.

Met hun complementerende kennis over muziek zijn de twee artiesten in staat een volledig nieuwe klankbeeld te scheppen waarin zowel klassieke muziekleer als hedendaagse elektronica een plek vinden.

Het duo werkt momenteel aan hun eerste EP. In de muziek die ze schrijven, komt hun interesse voor geschiedenis en oude mythologische verhalen duidelijk naar voren. Zo gebruikte het duo voor hun eerste single, Fall Hercules, 17e-eeuwse teksten van George Chapman waarin de schrijver teruggrijpt op oude griekse mythologische figuren.

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus presenteren het Grachtenfestival en Felix Meritis een unieke serie concerten met het meest vooraanstaande toptalent van Nederland. Geniet van dit intieme concert live vanuit het heropende Felix Meritis of kijk om 11:30 uur mee tijdens de livestream!