Producer Noraj Cue, Ney - speler en zanger Sinan Arat en zanger en Ud - speler Nawras Altaky komen voor deze unieke serie samen om dit muzikale experiment vorm te geven.

Voor 'Instruments for Change' zijn muzikanten van over de hele wereld uitgenodigd in de studio om een verscheidenheid aan instrumenten op te nemen die uniek zijn voor hun thuisland. De opnames gaven leven aan een virtueel software-instrument (VST) en een samplepakket, waarin de unieke kwaliteiten van de instrumenten en hun traditionele geluid werden vastgelegd. Dankzij de rijkdom en veelzijdigheid kunnen dj's, producers en muzikanten nu werken met het sample pack. Alle opbrengsten van de sample packs gaan naar Sounds of Change om muzikale trainingen te geven in door conflicten getroffen gebieden en gemeenschappen in nood te helpen versterken.

Noraj Cue’s voorliefde voor organische geluiden, opgebouwd rond de groove zijn de basis van zijn sets naar de verschillende rijken van de elektronische muziek. Soms opbeurend, soms melancholisch of zelfs donker, creëert hij graag een verhaallijn met sterke contrasten, binnen een duidelijke eenheid.

Sinds de ontmoeting van Sinan Arat met de mystieke fluit Ney reflecteert hij zijn geluid via verschillende benaderingen die afkomstig zijn van zijn regionale Anatolische volksmuziek, Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, evenals fusies en experimentele vormen.

Nawras Altaky speelt naast zijn eigen composities een gevarieerd repertoire van klassieke, en traditionele muziek gecombineerd met arabische pop. Nawras verkent muziek door middel van samenwerkingen en interculturele projecten.

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus presenteren het Grachtenfestival en Felix Meritis een unieke serie concerten met het meest vooraanstaande toptalent van Nederland. Geniet van dit intieme concert live vanuit het heropende Felix Meritis of kijk om 11:30 uur mee tijdens de livestream!