Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Close up of hand moving mouse next to laptop on desk.
Afbeelding van Lex Photography via Pexels

Stage Public Affairs - per februari 2024

Ben je maatschappelijk en politiek betrokken, sociaal en vindt je het interessant om te weten wat er speelt in Amsterdam? Grijp dan nu je kans en solliciteer voor deze Public Affairs stageplek!

Wat  ga je doen?

Je assisteert bij onder andere het organiseren van werkbezoeken en rondetafelgesprekken, het uitnodigen van politici voor evenementen en gesprekken, het monitoren van politieke en maatschappelijke relevante ontwikkelingen, het informeren van collega’s over wat er speelt in de gemeenteraad en het analyseren van de Europese verkiezingen van 2024. We zijn specifiek op zoek naar een student voor een meeloopstage. Stageduur in overleg, bij voorkeur minimaal 5 maanden. Elk jaar starten de stages rond februari en september.


Je bent onderdeel van het team Corporate Communicatie. Dit team is verantwoordelijk voor het medebepalen en vertellen van het corporate verhaal, externe én interne communicatie, stakeholder- en reputatiemanagement en public affairs. Het team houdt zich onder andere bezig met interne communicatie, PR, woordvoering, positionering, arbeidsmarktcommunicatie, issue & crisis management en bewaking van de huisstijl. Daarnaast onderhoudt het team contact met (inter)nationale pers.

Wat breng je mee?

  • Je hebt kennis van, en interesse in politiek en maatschappelijke vraagstukken;
  • Je bent goed in schrijven;
  • Je bent enthousiast, proactief, zelfstandig en stressbestendig;
  • Je kunt overzicht houden;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal;

Wat kun je van ons verwachten? 

Je bent een ‘member of the team’. Er is ruimte voor eigen inbreng bij diverse projecten. amsterdam&partners is een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert.
Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen.

Daarnaast bieden wij je:

  • amsterdam&partners biedt een fulltime stage met afwisselende werkzaamheden, veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven;
  • De I amsterdam crew card, waarmee je het toeristisch en cultureel aanbod in Metropool Amsterdam geheel gratis of met korting kan bezoeken;
  • Een stagevergoeding van €375,- op basis van een fulltime stageweek (38 uur).

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou of wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met of stuur je motivatiebrief en CV naar Munganyende via munganyende@iamsterdam.com

Mogen wij ons nog even voorstellen? 

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.