Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People on the  / ADAM Lookout / swings
Afbeelding van Pauline Arkesteijn

Stage Print- en beeldredactie - per september 2023

Voel jij je helemaal thuis in de wereld van journalistiek, media en magazines? Schrijf jij pakkende teksten en weet je alle leuke plekken van de stad te vinden? Ga je graag op pad met je camera en draai je je hand niet om voor een korte reportage of promovideo? Kom dan stage lopen bij de redactie!

Wat ga je doen?

Als stagiair Print- en beeldredactie ondersteun je het redactieteam van amsterdam&partners. We maken het maandelijkse magazine Uitkrant, hét culturele magazine voor Amsterdammers en bezoekers van Amsterdam. Met nieuws, reportages, interviews, shopping, restaurantrecensies en de agenda met concerten, festivals, exposities en andere evenementen. Daarnaast beheren we iamsterdam.nl en iamsterdam.com én de social kanalen Uit in ams en iamsterdam, die we dagelijks vullen met tips, verhalen en video. 

Je maakt onderdeel uit van de redactie. Je werkt mee aan de Uitkrant die iedere maand verschijnt. Dat houdt in dat je gaat schrijven over de leukste (nieuwe) plekken in de stad en verhalen van de bewoners, maar je houdt je ook bezig met het vertalen van de print content naar online of social content. Daarnaast ga je zelfstandig op pad met de camera om te filmen en vervolgens zelfstandig te editen. Daarbij kan het gaan om korte reportages van bijvoorbeeld een museum, een promovideo van een nieuw restaurant in de stad, of een aftermovie van een opening of trip naar de regio. Je helpt ook met het op orde houden van de beeldbank. Er is veel ruimte om je schrijf- en videoskills te ontwikkelen, maar je leert ook werken met ons CMS-systeem, verschillende contentgrids en planningen, de beeldbank én natuurlijk met deadlines.

Je hebt tijdens je stage veel vrijheid en we waarderen eigen inbreng en ideeën om de content voor print en online nog beter te maken. Extra voordeel? Na deze stage ben je de ultieme Amsterdam-insider.

Wat breng je mee?

  • Je volgt een opleiding in de richting van media & communicatie of journalistiek
  • Je houdt van schrijven, of je vindt het leuk om te leren
  • Je hebt enige ervaring met video, video editen (Adobe Premiere Pro) en/of fotografie, tijdens je studie of privé
  • Je bent creatief 
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent ook niet bang om af en toe een kleine tekst vanuit het Engels te vertalen
  • Je bent op de hoogte van alles op het gebied van evenementen, festivals, musea, tentoonstellingen, shopping etc. in en rondom Amsterdam
  • Je kunt goed zelfstandig aan de slag

Wat kun je van ons verwachten? 

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken en werkervaring op te doen. Wil jij ook je bijdrage leveren aan de promotie van onze mooie regio? Dan pas je bij ons! 

Daarnaast bieden wij je:

  • De I amsterdam crew card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties
  • Een stagevergoeding van €375,- op basis van een fulltime stageweek (38 uur)

Meer informatie of direct solliciteren?

Past deze stage bij jou? Reageer dan direct door te mailen naar Karin Thybaut via k.thybaut@iamsterdam.com

Mogen wij ons nog even voorstellen? 

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.