Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Stage Onderzoeker Insights & Marketing Strategy - per direct beschikbaar

Ben jij gedreven, analytisch sterk en word jij enthousiast van het analyseren van data? Per direct (bespreekbaar) zoeken wij een stagiair die praktijkervaring wil opdoen op het gebied van onderzoek, gedragsbeïnvloeding, marktontwikkeling en trends in relatie tot de bezoekerseconomie en kunst & cultuursector in de Metropoolregio Amsterdam.

Functieomschrijving

Als stagiair(e) ben je onderdeel van de afdeling Insights & Marketing Strategy en zet je jouw kennis van onderzoeksmethoden en- instrumenten in. Hiermee ondersteun je de marketing-, communicatiestrategen en data analisten bij het analyseren van de bezoekerseconomie en de kunst & cultuursector in de Metropoolregio Amsterdam. Als onderzoeker ben je van het begin tot het einde betrokken bij kwalitatieve en/of kwantitatieve onderzoeks/data projecten. Je levert inzichten op over profiel, gedrag en context van doelgroepen om aanbod te personaliseren, beeldvorming te beïnvloeden en gedrag gericht te sturen. De inzichten lever je op in visueel aantrekkelijke rapporten en maakt hierbij waar nodig gebruik van data visualisatie software.

Op jouw CV staat:

 • je bent een student die een relevante HBO of WO opleiding volgt (denk aan: Econometrie & Research, Economie, Eventmanagement, Psychologie, Sociale Geografie, Sociologie, Tourism Management of Urban management)
 • je hebt interesse in onderzoek, gedragsbeïnvloeding, marktontwikkelingen en trends in relatie tot citymarketing
 • je hebt cijfermatig inzicht, kunt goed analyseren en bent handig met SPSS en Microsoft Office (Word, Excel en Powerpoint)
 • je bent leergierig, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om samen te werken op projectbasis
 • je bent nauwkeurig, creatief in het bedenken van oplossingen, zelfstandig en  flexibel
 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal
 • je bent bij voorkeur woonachting in én hebt affiniteit met de Metropoolregio Amsterdam

Wat kun je van ons verwachten?

Een werkgever die veel vrijheid geeft in de manier waarop jij je stage uitvoert. Zo vinden we flexibele werktijden heel belangrijk. Als jong talent zit je bij ons op je plek. We bieden je graag een kans om echt mee te werken, werkervaring op te doen en we leren ook graag van jou!

Daarnaast bieden wij je:

 • een afwisselende stage waarbij je jouw (onderzoek)vaardigheden kunt ontwikkelen
 • een informele sfeer in een gedreven team
 • een grote mate van eigen verantwoordelijkheid
 • professionele begeleiding tijdens je stagetijd
 • maandelijkse borrels
 • een stagevergoeding van €375,- per maand (o.b.v. een 38-urig dienstverband)
 • de I amsterdam Crew Card, waarmee jij gratis of met korting toegang krijgt tot bijna alle Amsterdamse musea en attracties

Meer informatie of direct solliciteren?

Is de vacature precies wat jij zoekt? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar Daniëlla Brust d.brust@iamsterdam.com.

Mogen wij ons nog even voorstellen? 

amsterdam&partners, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam. We zijn dé gids voor bewoners, bedrijven, startups, talent, congressen en (inter)nationale bezoekers. Door integrale citymarketing dragen we bij aan een leefbare en welvarende stad en een metropool waar mensen naar tevredenheid wonen, werken en recreëren. Onze organisatie heeft een hoofdkantoor en de I amsterdam Store op Amsterdam Centraal Station.

Onze organisatie heeft bijna 80 gepassioneerde medewerkers die zich vol inzetten voor de stad en omgeving. Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur en informele werksfeer, waar volop ruimte is je talenten te benutten. Ook je tafelvoetbal talent! Creativiteit, enthousiasme, open communicatie, samenwerken, betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn voor onze organisatie sleutelwoorden waar onze cultuur op is gebaseerd. Ons kantoor is huiselijk en inspirerend ingericht met uitzicht over het IJ. Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op onze website www.iamsterdam.com.